Skip to main content

… Той беше късметлия, с брада- твърда и леко червеникава, която издаваше далечен ирландски произход!
Лицето му сменяше усмихнатост и сърдитост, толкова бързо, че класическата психиатрия не би могла да прецени дали това е артистичност или подчертана шизофрения!
Но каквото и да беше, всъщност в лицето на Късметлията имаше мистичност , а очите му жизнени и светещи пленяваха със своята доброта!
Той имаше малка женичка, която топлеше леглото му в студените зимни нощи и разхлаждаше чаршафите, през летните горещници…
Тя беше сладка и истерична, на моменти непредсказуема и също така налудничева и сменяща своите настроения!
На табелата върху врата им пишеше “ Подвижна лудница” и в това имаше известен чар, но и нещо взривоопасно!
Късметлията беше късметлия, защото имаше точно такава жена, която да пасва на сложния му характер и ранимата му душа!
На първата им среща, тя му предложи брак и те се венчаха в събота!
На втората им среща, която беше две седмици по късно, се разведоха с грандиозен скандал, а месец по късно, установиха че телата им са създадени едно за друго!
Ексцентрици бяха тези двамата…
Романтици, които търсеха пристан, за да хвърлят котва и да Останат!
Мечтаеха със замах, а любимите им думи бяха: “Завинаги и безкрайност”
Похапваха кренвирши с кашкавал и се учеха да играят шах! Слушкаха руски романси, а вечер под завивките създаваха убийствена поезия!

Елена Калевска

Елена Калевска

/ Актриса и Космоенергет/ през 2015 издадох първата си стихосбирка “Мактуб” / Съдба/ През 2016 “Бездната в която скочих", която остана в онлайн вариант. Мои разкази и стихове са публикувани в списание “Море” и в книгата на Йорданка Петкова “Истории за чудеса” през 2018! Болката има висш смисъл, тогава когато ражда изкуство или тласка човека към духовно развитие! Както казва Реноар: Докато текат сълзи, кулминацията на болката, не може да бъде достигната! Едва когато човек отново се усмихне, едва тогава болката става непреодолима и безпределна! И в тази връзка, аз пиша, за да пренапиша собствения си живот!

Оставете коментар