Skip to main content

Ти човеко със светла душа не търсеше ли мрака, за да докажеш на себе си, че светлината ти ще пребъде?!
Че ще оставиш следа?
Живееше за мига на сцената на най-голямата лъжа зад маските на слабите!
Бродеше, изследваше, искаше да бъдеш всичко онова, което се къпе в ярките прожектори! Дом нямаше…
Търсеше подтвърждение за своята природа на измамник на гладиатор, борещ се със лъвската сила на света! На неустоим любовник или на човек, отпиващ хладнокръвно от чашата “Да бъда или не”
Човек жаден за живот, жаден за страст и плът, жаден за страдание и вяра….!
Ти човеко търсиш смисъл! Всекидневно.
Но знай, че длъжен си да се оповаваш на своят дух. Познанието ще ти помогне да откриеш предизвикателната си единственост в Света. Ти си дете на своят Отец и зачатието ти е свещено!
Спиралата на живота е нещо сигурно, затова когато един ден погледнеш през прозореца ще откриеш дуализма в нещата, ще осъзнаеш, че може би и ти също като мен, си се оказал жертва на най големият саботаж- Измамната посредственост!
Неизбежно ще се срещнеш със самотата за да получиш най накрая прозрение чрез вътрешните си очи!
Може би си шут, живеещ на улицата на отчуждението заобиколен от похот с изтекла давност!
Затова човеко ако искаш да бъдеш не мисли, че ти е нужна отрупана маса и един здрав стол да имаш под себе си, ти стига да напишеш своят живот, да го създадеш!
Ще положиш белият лист върху обелените си от поредното болезнено падане колене и ще продължиш! В това е силата Човеко!
В продължението Без….!

Елена Калевска

Елена Калевска

/ Актриса и Космоенергет/ през 2015 издадох първата си стихосбирка “Мактуб” / Съдба/ През 2016 “Бездната в която скочих", която остана в онлайн вариант. Мои разкази и стихове са публикувани в списание “Море” и в книгата на Йорданка Петкова “Истории за чудеса” през 2018! Болката има висш смисъл, тогава когато ражда изкуство или тласка човека към духовно развитие! Както казва Реноар: Докато текат сълзи, кулминацията на болката, не може да бъде достигната! Едва когато човек отново се усмихне, едва тогава болката става непреодолима и безпределна! И в тази връзка, аз пиша, за да пренапиша собствения си живот!

Оставете коментар